lauantai 28. toukokuuta 2011

Lappakoski

Lappakoskella on rauhallista.
 Vanhan villatehtaan rauniot.
Harjun Villatehdas toimi 1898---> 1950-luvun lopulle. Rakennus oli kaksikerroksinen ja rakennettu osin virtaavan veden päälle. Rakennus purettiin 60-luvulla ja lopullisesti 1982.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

No on mukava ja herkistävä kuva. Isäni perusti nuorena miehenä vuonna 1960 villatehtaan tiloihin pesulan. Pesula siirtyi Lahteen vuonna 1963 tai 1964. Toiminta päättyi vuonna 2000. Muistan vieläkin varoituksen sanat, ettei saanut mennä putoamaan latiioissa oleviin aukkoihin (kai tehty jotain koneita varten). Minulla on edelleen olohuoneen seinällä öljyvärimaalaus (1963), joka kuvaa koskea ja tehdasrakennusta.

Anonyymi kirjoitti...

No voi luoja... Muistot tulevat näistäkin kuvista niin vahvasti mieleeni... Lappakoski oli hyvä kalapaikka. Villatehdas oli pystyssä ainakin -60-luvun lopulla. Käytiin kalakaverin kanssa sisällä. Seinältä löydettiin taulu "älä sylje lattialle" (teksti oli ruotsiksi)... :)
Terv. alampila@gmail.com

Anonyymi kirjoitti...

Siellähän sitä tuli 70-luvun alussa seikkailtua tehtaan sisälläkin kun kalareissussa oltiin kaverin kanssa koskella. Kova virta oli keväällä ja hiukan piti kikkailla, että päästiin rantautumaan. t."Eska"

Kini kirjoitti...

Hienoa! Moni on käynyt siellä sisällä ja sitä ei varmasti unohda koskaan. Miekin muistan kun kateltiin sieltä ikkunasta hyiseen veteen....

Anonyymi kirjoitti...

Jep jep, tuttu paikka, tuli asuttua tuossa pihapiirissä 1979-1996.. vois asua vieläkin, luxus maisemat!! t. VV

Reijo kirjoitti...

Muistan hyvin pesulan, taisi olla Perhepesula. Asuimme siellä 61-65 ja kävimme Lappakosken kansakoulua. Kimmo ja Annukka eivät vielä silloin olleet koulussa. Annukka kävi balettitunneilla. Muistelen heitä lämmöllä.