torstai 29. heinäkuuta 2010

Piipullinen


On siinä piipulla pituutta!

6 kommenttia:

virus kirjoitti...

Mut tuol takaan näkyväs piipus sitä pituutta vasta onki!!

Base kirjoitti...

Kymintehtaan voimalaitoksen 122,5-metrinen piippu olikin valmistuessaan vuonna 1933 koko Suomen korkein. Eipä siitäkään ole noussut savua enää vuosiin.

Kini kirjoitti...

Wau!
Miksiköhän piipun on oltava niiiiin korkee???

virus kirjoitti...

Olisko piiput siksvarten korkeita, et haju-/savuhaitat tarttuis paremmin tuulen mukaa ja kulkeutuis muualle, esim. viereisee Kouvolaa täs tapaukses. Poissa silmistä/nenästä, poissa mielestä. Tän piipun aikaan ei ollu ees näit nykyaikasii savu- ja hajukaasujen polttosysteemeitäkää (jotka on kyl sököön vähän välii hajust päätellen). Milleköhän paperinteko on ennen haissu?!!

Kini kirjoitti...

Mie jotenkii aattelin samaa, mut aattelin, et jos viel joku muukin syy ois ollu. Niin, käry on kamala, siihe jopa herää, kun nukkuu ikkuna auki ja joku päästö lipsahtaa...

Anonyymi kirjoitti...

Ehei, ensinnäkin tuo piippu etualalla on korkeampi kuin takana näkyvä.

Toiseksi ei piippu ole minkään haju tai savuhaittojen vuoksi korkea. Korkeudella luodaan imu, jonka kautta tulee tarpeeksi poweria jotta HÖYRY kattilasta saatiin pois kattilatilasta. Eli luomua, nääs.

Ja tuo laitos ei ole haissut, paperinteko ei ulos haise muutenkaan. Sellutehdas on se joka ennen haisi, nyttemmin ei juuri ollenkaan (2006 ison investoinnin jälkeen). Tuosta laitoksesta tuli toki ympäristöhaittoja kun siinä vielä poltettiin hiiltä.

Muuta knoppitietoa, laitoksessa sijaitsi yhteensä kuusi kattilaa. "Uudempi" kattilarakennus purettiin muutama vuosi sitten ja siinä yhteydessä matalaksi menivät kattilat 5 ja 6, jotka toimivat viimeksi vuonna 2002. Tuossa edelleen pystyssä olevassa punatiilirakennuksessa on edelleen sisällä kattilat 1-4, niitä on tietääkseni käytetty viimeksi vuonna 1990 tai 1991, kuitenkin siis n. 20 vuotta sitten.

Toivottavasti tuo upea piippu ja rakennus seisovat vuosisatoja paikoillaan ja niille keksittäisiin joskus jotain hyöytykäyttöäkin.

Että kertokaa kuule koska olette oikein heränneet hajuhaittoihin viimeksi?